Onze kennismaking met Sassonero

Op de grens tussen Italië en Oostenrijk bevindt zich een berg die de naam Sasso Nero (‘zwarte steen’) met zich mee draagt. De berg is de basis van het nieuwe logo van SassoNero. De overhemden van SassoNero waren tot voor kort op slechts één adres te koop: in het stijlvolle winkeltje van Vincent en Dennis in één van de negen straatjes in Amsterdam.

De unieke pasvorm en de enorm goede kwaliteit van de shirts zijn onmiskenbaar, zelfs na jarenlang wassen en dragen.

In het aloude atelier van SassoNero werken gepassioneerde modevakmensen aan de nieuwe collecties. Van liefhebbers, voor de liefhebber! SassoNero hoort een vaste plek toe in een stijlvolle garderobe van de goed geklede man. Nu verkrijgbaar via onze website voor alle liefhebbers van Italiaans handwerk.

Het atelier

De handgemaakte overhemden van SassoNero worden geproduceerd van de mooiste kwaliteit stoffen uit Italië, in Italië. Toscane om precies te zijn.  Het zijn niet alleen de stoffen die voor de kwaliteit en deze uitstraling zorgen, maar ook de manier waarop de overhemden worden geproduceerd zorgen voor een ‘innerlijke’ kwaliteit. Terug naar de basis en achter een naaimachine wordt er gewerkt met passie en oog voor detail en daarnaast uitsluitend met de beste materialen. Kleine oplages zorgen voor een exclusieve lijn, ver weg van de massaproductie.